Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

11.07.2019 1777

 

 

11-07-2019

 

Kurumsal Tarihçe

 

Adana İlinin Seyhan İlçesi Gürselpaşa mahallesi 75286 sokak no : 11 adresinde 2014 yılında yapımı tanımlanan Aliya İzzet Begoviç İlkokul – Ortaokul, bir arada hem ilkokul hem ortaokul olarak ikili eğitim haliyle  eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde tüm okullarda normal eğitime geçişin gerçekleşeceğini, ikili eğitim okulların artık son bulacağını açıklaması ve Bakanlık bünyesinde Türkiye geneli çalışmaların bu yönlü başlatılmasıyla bizim okulumuz için de Adana ilimiz de yeni bir ilkokul kademesine uygun okul binasının yapımı plan ve program dahiline alınmış ve  okulumuz için Gürselpaşa mahallesi 75125 sokak adresine 24 (yirmi dört) derslikli son teknoloji yeni bir okul yapımı başlanmış ve bitirilmiştir.

 28/11/2018 tarihinde Valilik Makamının onayıyla yeni binaya taşınma iş ve işlemleri, okul binasının eğitim araç ve gereçleri kapsamında eğitim öğretime uygun hale getirildikten sonra 21/02/2019 tarihinde yeni binasında eğitim öğretime ilk olarak başlamıştır.

 

Okulumuz adını, bulunduğumuz mahalleyi bir uçtan diğer uca kuzey ve güney yönlü ayıran bulvara da adının verildiği ve Bosna Hersek Devletinin ilk Müslüman Cumhurbaşkanı olan merhum Aliya İzzet Begoviç anısından almaktayken, yeni yapılan okulumuza Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ad Verme Kurulu'nun 10/01/2019 tarihli kararıyla Adana'mızın ölümsüz kahramanlarından biri olan Şehit Zeki Dağ'ın anısına, "Şehit Zeki Dağ İlkokulu" isminin verilmesiyle isim değişikliği yaşanmıştır.

 

Okulumuz açıldığından bu yana okul başarısını ve çıtasını her yıl daha da artırmış, E Twinning, Mektup Arkadaşlığı, Kızılay'a Kan Bağışı projelerini gerçekleştirmiş olup aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığının diğer kurumlarla imzaladığı protokollerin neticesinde  "Beslenme Dostu"  ve  "Beyaz Bayrak" sertifikalarına da sahiptir.

Önümüzdeki dönemler için Erasmus hazırlığını tamamlamayı, yerel ve ulusal yarışmalarda okulumuzu en iyi şekilde temsil edecek ve dereceler elde ederek hem okulumuz muhitini, hem aileleri, hem de şehrimizi gururlandıracak öğrencilerimizi yetiştirmeyi planlamakta ve okul olarak bu hedefi kurumsal hedef haline getirmiş olmaktayız.

 

 

 Okulumuzun bulunduğu çevresel gelişim  sebebiyle, Adana ilinin belki de en çok yapılaşmanın bulunduğu mahallesi olan Gürselpaşa mahallesine, yeni inşaatların ve yerleşimlerin artış göstermesi, İç göçün buralara yapılması okulumuzda öğrenci sayılarında sürekli sirkülasyon hareketinin yaşanması sonucunu doğurmaktadır.  Her yıl bir önceki yılın öğrencisinden daha fazla öğrenci kaydı okulumuza yapılmıştır.

                                                                             



Sıra No 

                                                     

ŞEHİT ZEKİ DAĞ İLKOKULU

   OKUL MÜDÜRLERİ

(YENİ OKUL BİNASINDAN İTİBAREN)

 

   DÖNEM 

 

1

 

Kemal KARA 

 

       22/11/2018 - 01/07/2019       

2

Özcan BAYSAL

 

01/07/2019 -