Şehit Zeki Dağ

20.06.2019 1622

20-06-2019

ŞEHİT ZEKİ DAĞ'IN HAYATI

Şehit Zeki Dağ,12.05.1965 yılında Hannan DAĞ ve Fatma DAĞ çiftinin ilk çocuğu olarak Adana ili Seyhan İlçesinde dünyaya geldi. Anne babası aslen Gaziantepli'dir.Eğitim hayatı boyunca sırasıyla  Ahmet Sapmaz İlkokulu, Necdet Kahraman Ortaokulu, Adana Endüstri Meslek Lisesi Makine Ressamlığı Bölümü, Akdeniz Üniversitesi Elektrik Bölümünü bitirmiştir.Üniversiteyi bitirdikten sonra vatani görevini yapmış ve teskere bırakarak 1991 yılında Uzman Tankçı olarak silahlı kuvvetler personeli olmuştur. 27.08.1997 yılında Diyarbakır'ın Hani ilçesinde pusuya düşürülerek çıkan çatışmada şehit olmuştur. Şehit Zeki Dağ dört çocuklu bir ailenin en büyük abisi olup aynı zamanda okumayı çok seven sürekli kendini  ve eğitimini geliştirmeye çalışan ,vatanını çok seven biriydi.Çocuklarını vatan sevgisi ile yetiştiren şehit annesi Fatma DAĞ;Allah kimseyi vatansız,devletsiz bırakmasın.diyerek duygularını ifade etmiştir.

RUHU ŞAD OLSUN!